Докато се  опитваме да оправим политиката и икономиката, културата се

...
Докато се  опитваме да оправим политиката и икономиката, културата се
Коментари Харесай

Найден Тодоров: Докато опитваме да оправим политиката и икономиката, културата се сви в ъгъла

Докато се  опитваме да оправим политиката и стопанската система, културата се сви в ъгъла, съобщи пред Българска национална телевизия служебният министър на културата Найден Тодоров.  Той добави, че разбирането за просвета у нас е в доста тесни рамки – свежда се до изкуството и културното завещание.

По думите му, има липса на задоволително отношение в обществото към културата.

„ Култура е образованието, отношението, по какъв начин приказваме един с различен, по какъв начин не се съгласяваме с другия “, добави той.  

Културата ни учи да сме по-толерантни, акцентира служебният министър – хората на културата би трябвало да са първите, които би трябвало да накарат обществото да улегне в своята прочувствена реакция.

По отношение на спора в Народния спектакъл той разяснява, че ще се опита да откри допирните точки сред страните. Според него, в тази ситуация няма почтен и отговорен, а разнообразни гледни точки. Той е разговарял по телефона с режисьора Александър Морфов, както и с шефа на театъра.

„ Залите на Народния спектакъл са цялостни, има един шеф на театъра, има един необикновен режисьор “ – уточни министър Тодоров.

„ Ако самите хора на изкуството не са толерантни, имаме проблем “, установи той, като означи, че търси отговор на въпроса до каква степен е редно де има интервенция от страна на министъра на културата при сходни случаи.

Найден Тодоров е безапелационен, че парите за просвета са  инвестиция, а не разход.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР